La CUP-Crida per Girona proposa crear una oficina d’assessorament en matèria energètica

La formació demanarà més recursos al pressupost del 2017 per a la detecció i atenció de casos de pobresa energètica

La CUP-Crida per Girona ha demanat al govern la creació de nous mecanismes municipals per a combatre la pobresa energètica a la ciutat, i noves dotacions de recursos perquè els serveis socials puguin prioritzar aquest àmbit d’actuació. La formació també ha denunciat l’actitud de les grans empreses energètiques per casos com el de Reus, i ha sol·licitat un major esforç de totes les administracions implicades per abordar aquesta problemàtica.


Una de les mesures proposades per la CUP-Crida per Girona al govern gironí és la creació d’una oficina d’assessorament ciutadà en matèria energètica, que tingui un punt fix i que també pugui instal·lar-se de forma itinerant als diferents barris de la ciutat. Es tractaria d’un servei vinculat a l’Oficina Municipal d’Habitatge que oferiria informació, formació, atenció i intervenció a persones i famílies que es puguin trobar en situació de pobresa o vulnerabilitat energètica. La CUP-Crida per Girona creu que aquest servei permetria millorar la capacitat de detecció de casos per poder evitar més talls de subministraments.

El grup municipal també ha anunciat que de cara a la negociació del pressupost municipal del 2017, demanarà la inclusió de recursos perquè els serveis socials puguin desenvolupar de forma més eficaç la detecció, atenció i mediació en casos de pobresa energètica. La CUP-Crida per Girona ha demanat a l’Ajuntament de Girona que faci una denúncia pública dels casos de talls de subministrament que es detectin per part de les empreses energètiques, i que dugui a terme una tasca activa de mediació en casos d’habitatges ocupats.

Finalment, la formació ha criticat una vegada més la suspensió per part del Tribunal Constitucional espanyol de part de la Llei 24/2015 de mesures urgents per atendre l’emergència habitacional i la pobresa energètica, i ha sol·licitat a la Generalitat que aprovi el reglament que ha de desenvolupar aquesta mateixa llei per facilitar-ne l’aplicació.