Pàgines

La CUP-Crida per Girona denuncia nous casos d’expulsió de veïnes i veïns del Barri Vell


·     La formació afirma que el registre creat pel govern de la ciutat no funciona i demana que l’Ajuntament intercedeixi en aquests casos 

La CUP-Crida per Girona s’ha assabentat d’un nou cas d’expulsió de llogaters i llogateres de tot un edifici del carrer Mercaders, en ple Barri Vell. Recentment, un únic propietari s’ha dedicat a comprar tots els pisos de l’edifici per així poder-ne fer fora els actuals veïns. Aquesta és una estratègia habitual que ja s’ha utilitzat en altres ocasions i que fa temps que la plataforma Més Barri menys pisos turístics ha denunciat en diverses ocasions, que acostuma a venir seguida de la reforma de l’edifici i la reconversió en pisos turístics.

Per a la formació aquest nou cas d’expulsió de veïnes del Barri Vell demostra que el registre de llogaters arrelats a Girona que va crear l’Ajuntament fa pràcticament un any no està funcionant. En aquest sentit la CUP-Crida per Girona denuncia que aquest registre ni tan sols apareix publicitat a la pàgina web de l’Oficina Municipal d’Habitatge.

D’altra banda, la formació exigeix més recursos i més proactivitat per part del govern gironí a l’hora d’evitar el procés de gentrificació que està patint el centre de la ciutat. La CUP proposa desenvolupar una política d’habitatge que observi més detingudament aquestes pràctiques i augmentar els supòsits que obliguin a actuar l’Ajuntament quan es donin aquests abusos, actualment molt restringits i d’on en queden exclosos molts casos d’expulsions.

La portaveu de la formació, Laia Pèlach, ha anunciat que preguntaran sobre el cas del carrer Mercader al proper ple de gener: “demanarem explicacions a l’alcaldessa i exigirem que intercedeixin i ofereixin solucions a aquests llogaters i llogateres”. Pèlach també han volgut destacar que els llogaters expulsats, a més, ara hauran de fer front a la realitat d’una ciutat amb un mercat de lloguer inassequible per a molts d’ells, amb preus que han augmentat més d’un 20% en només tres anys.